Ervaringen van anderen

Toen onze moeder op 96 jarige leeftijd na een kort ziekbed was overleden moesten wij haar begrafenis gaan regelen. Omdat onze moeder nog niet zo lang in Coloriet de Ankh werd verzorgd en ze in Wijhe, bij onze vader in het graf begraven zou worden, hadden we al contact opgenomen met een uitvaartverzorger uit Wijhe. Echter, deze uitvaartverzorger haakte af vanwege het feit dat hij niet elke dag naar Zeewolde kon komen . Onze moeder mocht namelijk in haar eigen vertrouwde appartement opgebaard worden. Heel prettig voor de familie om daar afscheid van haar te kunnen nemen en zo vaak als we zelf wilden bij haar te zijn. Zo kwamen we bij Catrien Dirkmaat terecht. Voor Catrien was het geen probleem om elke dag bij onze moeder te controleren of alles in orde was en naar Wijhe te gaan om daar alles rondom de begrafenis te regelen.

Het bijzondere van Catrien is dat ze zich heel goed inleeft in wat wij als kinderen belangrijk vinden. Vanaf het begin is ze rustig aanwezig en verwezenlijkt onopvallend de zaken die geregeld moeten worden. Ze draagt ideeën en voorbeelden aan waar je echt wat aan hebt en uit kunt kiezen. Catrien voelt goed aan wat je wensen zijn en realiseert ze. Ze geeft je ook de vrijheid om beslissingen uit te stellen tot je er aan toe bent en haar dan te bellen om het te realiseren, zoals bijvoorbeeld het moment waarop onze moeder vanaf haar bed in de kist zou worden opgebaard.

Catrien zorgt voor een waardige, maar ook ongedwongen sfeer, waardoor je als familie jezelf kunt zijn. Aan Catrien merk je dat ze haar werk uit liefde voor de medemens doet en zich inzet om de heftige dagen tot goede, mooie dagen te laten zijn, waar je later met warme herinneringen op terug kijkt. Dankjewel Catrien.

Marianne

Catrien ondersteunde ons geweldig bij het organiseren van een mooi en persoonlijk afscheid. Ze ontzorgde ons, ze is heel empatisch, ze luisterde aandachtig naar onze wensen en kwam met goede suggesties. Fijn dat we in die moeilijke tijd op haar konden rekenen en terug kunnen denken aan een mooi afscheid.

Kim

 

Met heel veel respect, zorg en aandacht is de uitvaart van mijn man voorbereid en uitgevoerd.

Wij als familie hebben het ervaren als een warme liefdevolle deken in een voor ons zo’n moeilijke tijd. 

Edien

Het licht is rond

Het licht is rond en rolt naar alle kanten
de bergen op en af, de dalen door
de wezens in en uit en langs de planten
stijgt het de bomen in en gaat het alles voor.
Waarheen?

Ik vraag dat niet, ik kom ik ga
Omdat mijn handen en mijn voeten,
mijn ogen en mijn hart zo moeten
en ik het licht nu eenmaal zo versta.

Pierre Kemp

Over In Lucem

Met oprechte aandacht en in alle rust begeleid ik je liefdevol in de week van de uitvaart. Je hebt steeds met dezelfde uitvaartbegeleider te maken, die precies weet wat er is afgesproken. Samen maken we er een bijzonder afscheid van.

Contact

In Lucem Uitvaartverzorging
Tuinfluiterlaan 82
3893 JS Zeewolde

06-4023 8591
info@inlucem.nl